Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد تاتار؛ معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با خبرهای منتشر شده مبنی بر فعالیت گسل ماهدشت بیان داشت: بر پایه داده‌های دستگاه‌های شتاب‌نگاری و لرزه نگاری و یا تجمع انرژی بر روی گسل شمال تهران، چند نکته قابل تامل است. ابتدا بهتر است نگاهی داشته باشیم به ابعاد گسلی که مسبب زمین لرزه ۲۹ آذر ماه در منطقه ملارد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زمین لرزه دارای بزرگی محلی ۲ .۵ و بزرگی در مقیاس امواج پیکری (mb=۴. ۹) بوده است. گسل تولید کننده چنین زمین لرزه‌ای، دارای ابعاد ۳ در ۳ کیلومتر مربع است!

وی خاطرنشان کرد: چنین گسلی آنهم در عمق ۱۶ کیلومتری، به هیچ عنوان با آثاری همراه نخواهد بود که قابل ارتباط دادن زمین لرزه به گسلی خاص در سطح زمین باشد!

تاتار گفت: پس بنابراین تصور اینکه گسل ماهدشت را بطور یقین گسل مسبب زمین لرزه در نظر بگیریم، بطوری که نگران فعالیت بعدی آن باشیم، جای سوال دارد.

وی افزود: گسل ماهدشت می‌تواند یکی از گزینه‌های مطرح بعنوان گسل مسبب باشد، ولی نمی‌توان با قطعیت از آن صحبت کرد.

تاتار گفت: جدا از این مسئله، وجود خرد زمین لرزه‌ها بر روی یک گسل، که در بسیاری از گسل‌های کوچک و بزرگ کشور مشاهده می‌شود، مادامی که با بررسی جامع و همه جانبه پیش نشانگرهای دیگر همراه نشود، نشانه‌ای از امکان رخداد زمین لرزه بزرگ بر روی آن نیست!

وی افزود: گسل‌های فعال متعددی داریم هچون گسل مشا که سالیان سال است فعالیت لرزه‌ای بالائی نشان می‌دهند، ولی با زلزله بزرگی همراه نبوده‌اند!

تاتار گفت: برخی محققان عدم وقوع زمین لرزه بر روی گسل شمال تهران را به تجمع انرژی روی این گسل نسبت داده‌اند، عدم فعالیت لرزه‌ای یک گسل همیشه مبنی بر قفل شدگی و تجمع انرژی روی آن نیست!

وی افزود: لازم است تا مطالعات جامعی در خصوص تعیین نرخ جابجائی این گسل به کمک شبکه متراکمی از دستگاه‌های ژئودزی صورت گیرد تا بتوان در این خصوص بر اساس اندازه گیری‌ها کمی و نه مفروضات ذهنی اظهار نظر کرد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله کشور تاکید کرد: مطالعات صورت گرفته توسط محققان خوب سازمان نقشه برداری، شواهدی از قفل شدگی این گسل را نشان نمی‌دهد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۲۲۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واگذاری زمین در شهرک صنعتی زرند

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان، گفت: پس از ۱۷ سال امکان واگذاری زمین در شهرک صنعتی شماره ۲ زرند با اولویت انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم شده است. - اخبار استانها -

حسین میجانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، اظهار داشت: در سفر روز گذشته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان به شهرستان زرند امکان واگذاری زمین در شهرک صنعتی شماره 2 زرند فراهم شد.

وی با اشاره به اینکه از سوی رهبر معظم انقلاب سال جدید سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است، گفت: سال‌ها است که رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری شعار سال، مباحث اقتصادی را مورد تاکید قرار دادند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان با بیان اینکه شهرک صنعتی شماره 2 زرند سال 1386 تملک شده بود، اما مشکلات و موانعی بر سر راه واگذاری زمین در این شهرک وجود داشت، ادامه داد: 17 سال امکان واگذاری زمین در این شهرک وجود نداشت.

وی افزود: از یک سال گذشته با محوریت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کرمان، تیم اقتصادی استان و معاون اقتصادی استاندار کرمان پیگیری لازم برای رفع این موانع و مشکلات انجام شد.

میجانی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر توسط همکاران ما زیرساخت‌های این شهرک اصلی شامل آب، برق، گاز و راه دسترسی فراهم شده است، گفت: به دلیل مخالفت حفاظت محیط زیست مجوز استقرار و بهره‌برداری واحدهای صنعتی این شهرک صادر نشده است.

وی با بیان اینکه چهار مرحله بازنگری در طرح ارزیابی زیست محیطی شهرک صنعتی شماره 2 زرند انجام شد، ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده 27 فروردین ماه امسال مجوز احداث و بهره‌برداری این شهرک صادر و پس از 17 سال امکان واگذاری زمین در این شهرک فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان با اشاره به اینکه فاز دوم این شهرک به میزان 30 هکتار تا رده سه زیست محیطی صادر شده است، افزود: فاز دوم شهرک با اولویت انرژی‌های تجدیدپذیر به متقاضیان بومی و غیربومی فراهم است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • آغاز واگذاری زمین در شهرک صنعتی زرند
  • تشدید بارش‌ها؛ آغاز موج جدید بارش‌های بهاری در سطح کشور
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • هشداز نارنجی سازمان هواشناسی برای برخی از مناطق کشور
  • بندرچارک لرزید
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند